john316.nl

Gantryrobot

Een gantry of portaalrobot is eenvoudig te realiseren door gebruik te maken van de Pladot lineaire actuators . Deze lineaire assen zijn vanwege hun eigenschappen zeer geschikt om een flexibel robot systeem samen te stellen.


De basis voor een Pladot lineaire actuator wordt gevormd door een speciale hydraulische cilinder waarop de pomp met motor, het kleppenblok en het oliereservoir op zijn samengebouwd. De compacte unit die zo ontstaat, heeft een aantal unieke eigenschappen, om te beginnen een zeer goede regelbaarheid, zowel qua snelheid als verplaatsing en kracht. Dit maakt de Pladot lineaire actuator zeer bruikbaar voor de toepassing in een gantry systeem.

Door één of meerdere Pladot lineaire actuators te combineren met een lineaire geleiding wordt een lineaire robot of wandportaal gerealiseerd. Door deze opstelling uit te breiden met het Pladot vision systeem wordt een zeer flexibele robotcel verkregen die men voor allerlei toepassingen kan inzetten, voor zwaardere producten en of vervuilende omgeving, van pick & place tot spuitrobot.

Natuurlijk kan men gebruik maken van een lineair X-Y systeem (op een portaal) waaraan de flexibele Pladot assen worden gemonteerd om zo een drie-, vier-assig systeem te realiseren. Bedenkt u eens wat voor mogelijkheden binnen uw handbereik liggen wanneer u zón opstelling van het Pladot vision systeem zou voorzien. Economisch, snel, betrouwbaar, eenvoudig aan te sturen, kortom een zeer flexibel inzetbaar systeem.


Inzetbaar voor het hanteren van (zwaardere) werkstukken, voor bewerkingen als persen, afbramen, palletiseren, enz..
De Pladot lineaire actuator wordt volledig op maat gemaakt, dit betekent geheel afgestemd op uw toepassing en specificaties . Hierdoor optimaal inpasbaar in uw situatie/product, met name bij serie productie.


Meer weten? Advies voor uw toepassing? Maak gebruik van het specificatieblad , wij staan voor u klaar.