john316.nl

Lineaire Actuator


Hydraulische actuator
De Pladot lineaire actuator is een unieke, innovatieve lineaire as waarin de mogelijkheden en voordelen van elektrische-en mechanische actuators met die van een hydraulische actuator wordt gecombineerd zonder de nadelen van de verschillende aandrijvingen! Geen vertraging, weinig onderdelen, nauwelijks slijtage, compressor vervalt en slechts een simpele elektrische aansluiting. Dit biedt ongekende mogelijkheden.

De basis wordt gevormd door een hydraulische cilinder waarop de speciale pomp en motor, het ventielblok en het oliereservoir zijn gemonteerd. Geluidsarm, soepel, snel en nauwkeurig naar de gewenste positie met een hoge houdkracht. Resultaat een compacte, oersterke actuator (tot ca 100 ton drukkracht).

Dankzij de optimale regelbaarheid en instelbare begrenzing is de Pladot actuator prima inzetbaar als lineaire aandrijving voor zeer veel uiteenlopende toepassingen.

Het oliereservoir bevat geen lucht, olie vervangen is dus niet meer nodig. Omdat de slangen en of leidingen niet nodig zijn wordt lekkage/breuk uitgesloten. Door het clean ontwerp is de actuator prima toe te passen in situaties waar het milieu of de hygiƫne een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld op het water of in de medische, elektronische sector.

De Pladot lineaire actuator kan eenvoudig worden voorzien van een positiemelding, resultaat een nauwkeurige servoactuator, wat het aantal applicaties flink vergroot, denk aan bediening van deuren, kleppen, liften, enz., toepassingen in de machinebouw, energiesector, voedselindustrie, etc.. Voorzien van de eenvoudig te bedienen besturing kunnen meerdere actuators nauwkeurig synchroon bewegen onafhankelijk van de belasting en vormen zo een ideale versteleenheid voor bv persen of walsen.

Door het doordachte ontwerp kan de actuator goed worden toegepast in natte of vervuilende omgevingen, denk aan toepassingen in de agrarische sector, scheepsbouw of transport en logistieksector. De Pladot actuator is compact en zeer betrouwbaar, is hierdoor toepasbaar in kleine ruimtes en of moeilijk te bereiken plaatsen, geschikt voor de defensie-, chemische industrie, mijnbouw en zo meer.
De Pladot lineaire actuator is een maatproduct, geheel afgestemd op uw specificaties , en is hierdoor met name geschikt voor seriematige toepassingen.

Door de Pladot lineaire actuator te voorzien van het slimme vision systeem wordt een master-slave of een gantry of portaalrobot realiseerbaar. Stelt u zich eens voor wat voor mogelijkheden u zo tot uw beschikking krijgt.

Geheel, naar uw specificatie gemaakt, voorzien van uw standaard aansluitingen, in uw bedrijfskleur. De Pladot lineaire actuator is hierdoor eenvoudig in te passen in uw systeem, ontwerp of machine. Plug and play binnen handbereik. Uw toepassing wordt hiermee flexibeler, sneller, economischer, cleaner.

Meer weten? Maak gebruik van het specificatieblad , wij staan voor u klaar.