john316.nl

Elactis toepassingenElektro magneet spoelen en ventielen worden zeer breed toegepast in uiteenlopende sectoren. Van eenvoudige toepassingen tot systemen die intelligent en automatisch controleerbare elektro magneetventielen bevatten met hoog presterende spoelen. Dit zijn typische toepassingen voor onze producten,
solenoid drivers en solenoid controller circuits .

In de voorbeelden wordt getoond dat Elactis de productiviteit heeft verhoogd, met verbeterde prestaties tegen verlaagde kosten. Zit uw toepassing er niet bij? Vraag info aan via het contactformulier , wij helpen u graag verder.

Air-Jet

Toepassingen als deze gebruiken elektro magneet ventielen die met lucht werken, voorbeelden zijn:

  • Textiel industrie, weef machines;
  • Sorteer machines van kleine voorwerpen (bijv. rijst);
  • P.E.T. vulmachines;
  • Verpakkingsindustrie.


Uitdaging:

  • Maximale prestaties en productiviteit,
  • Vermindering luchtverbruik om kosten te besparen.
Onze oplossing de ADRV0002 :
  • Aanmerkelijk sneller openen en sluiten van het elektromagnetische ventiel hetgeen de machine versneld.
  • Totale controle van de benodigde kracht voor bediening klep met verbeterde kenmerken, zoals vermindering van slijtage.
  • Meer nauwkeurige dosering van de Air-Jet zodat lucht kan worden bespaard.
Voorbeeld: weefmachines
Probleemstelling

In Textielindustrie, weefmachines hebben een hoge doorstroming nodig, snelle ventielen met een lange levensduur worden vereist. Indien een groot volume nodig is, kan een kleine verbetering in de lucht dosering al een aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Voorgestelde oplossing

Voor onze klant, hebben wij onze driver de ADRV0002A aan zijn klep aangepast die een flow van 800l/min heeft. Dankzij de Elactis driver, werd de reactietijd van het elektro magneetventiel verbeterd met 4ms. De besparingen op een typische injectie tijd van 60ms was ~ 7%. Onze opdrachtgever vermindert zo het
luchtverbruik per ventiel van meer dan 12.000 m3 per jaar.

Medisch


Het omvat life science, medische en tandheelkundige apparatuur zoals analyzers en sterilisatoren. Miniatuur ventielblokken worden vaak gebruikt in de instrumentatie. Elektromagneten ingebouwd in de behuizing van het instrument kunnen een negatieve invloed hebben op de werking van het instrument. Bovendien hebben sommige toepassingen zoals chromatografie een exacte synchronisatie nodig tussen de ventielen en pompen.

Draagbare medische hulpmiddelen

Veel apparaten zijn draagbaar en gebruiken batterijen voor de voeding.

Uitdaging: High performance miniatuur ventielen voor batterij-gebaseerde apparaten.

Elactis oplossing ADRV0002 : Deze elektronische driver past het ventiel aan de batterij spanning aan en minimaliseert het vermogensverlies.

Ademhalingsapparatuur
Uitdaging: Flow-en drukregeling.

Oplossing op maat: aangepast aan de technische specificaties van de klant.

Voorbeeld: Zuurstof reduceer
Probleemstelling

Een batterij-gevoede zuurstof reduceer heeft ~ 100ms gemiddeld per puls wanneer geopend is. Onze klant gebruikt een mono-stabiel ventiel met een standaard elektronische energiebesparende oplossing. Deze standaard elektronische oplossing werd niet bevredigend genoeg. Meer dan 50% van de energie verloren in de elektronica en de batterij. Onze klant wilde verder het stroomverbruik te verminderen om het gemak voor de patiënt te verbeteren.

De uitdaging was hoe hoge prestaties miniatuur magneetventielen te laten functioneren op 1,5 V batterijen.

Voorgestelde oplossing

Met de Elactis driver daalde het stroomverbruik van het ventiel en verbeterde de levensduur van de batterij met een factor 10. Dit ongelooflijk laag energieverbruik betekent 1 jaar zelfstandigheid in plaats van 1 maand voor een zuurstof reduceer besturingssysteem op 2AA batterijen.

Voorbeeld: Deurvergrendeling in liften
Probleemstelling

Een kleine elektromagneet, die een hoge trekkracht nodig heeft om te werken in een besloten ruimte. De spoel verwarmt tot boven 120 °C. De klant gebruikt een temperatuur schakelaar om de spoel uit te schakelen wanneer deze oververhit raakt. Deze oplossing is niet gebruiksvriendelijk en is duur.

Voorgestelde oplossing

Voor deze klant, heeft Elactis een miniatuur elektronisch circuit ontwikkeld dat de stroom voor de spoel regelt. Door het Elactis circuit wordt de temperatuur verlaagd tot 60 °C met voldoende vasthoudkracht om de deur op zijn plaats te houden.


Op zoek naar een andere toepassing? Vraag info aan via het contactformulier , wij helpen u graag verder.